July 05, 2014

Ramadhan Kareem 2014

Masih tak terlewat lagi untuk Cik Yong nak ucapkan Ramadhan Kareem walaupun sudah 7 Ramadhan kita semua berpuasa. Semoga Ramadhan tahun ini menjadikan diri kita hamba yang lebih baik untuk beribadah dan mendapat keredhaanNya.

At Iftar Malaysian Club Bahrain - 20 minutes before buka ini pun adik dah tanya tiga puluh tiga kali bila nak buka

ohhhhh... 3 hours to go.. first day ramadhan
Cik Yong macam biasa sentiasa sibuk dan buat-buat sibuk.
Puasa disini memang indah tapi ada masanya kerinduan di Tanah Malaya kekadang terasa.(tabahlah duhai hati). Last day school for Kakak & Adik on second Ramadhan even another school a week before ramadhan dah cuti. Alhamdullilah anak-anak could fasting since summer breaks until September. Kalau tidak memang episod memontengkan kena diputuskan. Summer weather as usual 40-45celcius. Office hours yang paling best 8am to 2pm. Kalau sesiapa yang ada baby below 2 years, depa bagi Nursing Hours 8am-12pm (ompek jam jo kerja).
Seminggu sebelum Ramadhan, ibunda kirim bungkusan untuk kami.. Huwahuwaaa..(gelak suka sambil guling-guling kat dinding)

Shortcut..Cik Yong udah ada kuih raya you.. Cik Jah jemputlah mampir yo
 
Futhur for Ifthar Cik Yong simple. Cik Yong share menu buka puasa kot-kot ada idea utk kome semua..
Kuew Teow Soup

Kuih Bakaq

Mee Kari

Mee Kungfu

Baked Pasta


Cik Yong nak bagitau: sorry ayat skima standard.. idea tak datang-datang ..


7 comments:

  1. Assalamualaikum adinda Yong,
    Kenapalah semuanya nampak sangat seksi di mata K.Sham.
    Especially yg kue tiaw sup tu.
    Nak buat - malas

    P/s;
    Btw.. Ramadhan kareem dinda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah.. Ksham.. Lauk kat sinun lagi seksi meksi you..
      Main salai2 gitew..
      Tq kekanda.. Ramadhan Kareem to you too

      Delete
  2. Salam Yong

    Ramadan Kareem..smg Urusan Yong sepanjang bulan ini dipermudahkanNya..amin. Mmg best2 menu bbuka yong ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ishamizu..
      Wah sekarang dkt KL yea?
      Balik for vacation or back for good?
      Tq dear..

      Delete
  3. Salam Yong,

    Rajinnya Yong buat macam2. Menarik sungguh menu2 mu ini...

    Ramadan Kareem:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Madre..Apa khabar jiran kg sebelah?
      Lama tak dengar cerita..Tgh bercuti kat msia ker or ada kat sini lagi?
      Ramdhan Kareem to you too.

      Delete
    2. Sihat alhamdulillah. Kali nih balik lambat Yong. Cik abe suruh puasa dgn dia pula taun nih.
      Bahrain pun lama tak ziarah, kekeke! Visa dah kiok.

      Delete